‘Door Buurtzorg kan ik gewoon naar de middelbare school’

Sanne (13) heeft Osteogenesis imperfecta, ook wel brozebottenziekte genoemd. Een zeldzame ziekte waardoor ze niet alles zelf kan. Buurtzorg helpt haar thuis en op school. Sanne vertelt: “Door mijn ziekte is mijn leven iets ingewikkelder dan dat van leeftijdsgenoten en heb ik ook meer zorg nodig. Omdat mijn botten heel snel breken moet ik extra voorzichtig doen. Lopen kan ik niet en dus zit ik in een rolstoel. Ik ben met de brozebottenziekte geboren en heb al heel vaak in mijn leven iets gebroken. Dat is heel vervelend, want totdat de breuk genezen is, staat mijn ‘gewone’ leven stil.. Sinds afgelopen jaar ben ik tot aan mijn middel verlamd. Door mijn ziekte ging mijn rug krom groeien en daar moest wat aan gedaan worden. Helaas ging de operatie verkeerd. Ik raakte verlamd. Maar gelukkig kan ik mijn armen nog wel gebruiken! Ondanks mijn ziekte verloopt mijn leven aardig normaal. Ik kan natuurlijk niet sporten en met mijn klasgenoten meegaan naar een dansfeestje, dat zal ook te druk zijn. Maar door Buurtzorg kan ik gewoon naar de middelbare school. Dat vind ik heel fijn. Ik moet om de vier uur gekatheteriseerdworden en dat kan ik niet zelf. Voor mijn ouders is het onmogelijk om steeds naar school te komen… Daarom komt Buurtzorg mij tweemaal op een schooldag helpen. Ook als het per ongeluk mis is gegaan, mag ik bellen en komen ze direct. Thuis komt Buurtzorg ook langs. Bijvoorbeeld als mijn ouders een avondje weg zijn en ik niet zelf in bed kan komen. Ik denk nooit lang vooruit, maar ik weet zeker dat ik de hulp van Buurtzorg nog lang nodig heb. Sowieso nog tijdens mijn schoolcarrière!”